Съдържание за уеб сайтове

Аз съм оператор и създавам видео истории. Оживявам вашите идеи и ги предавам визуално такива, каквито са – истински и вълнуващи.

Вие сте режисьорът на своите идеи. Аз ги превръщам в действителност. Разгледайте как мога да ви бъда полезен

УСЛУГИ

Имате идея да създадете видео съдържание. Аз съм оператор – човекът зад камерата. Мога да  заснема кадрите, за да осъществим заедно вашия проект. Запознайте се с услугите, които предлагам.

– Пълнометражни игрални филми, късометражни и документални филми, етюди. Може би сте изправени пред предизвикателството да реализирате голям проект, или планирате късометражен филм? Независимо от мащаба и вида на бъдещия ви филм, за вас всеки детайл е от значение.

Искате идеята ви да бъде пресъздадена така, както я усещате. Аз притежавам опита и професионализма, за да разбера специфичните ви изисквания, да се впиша в екипа и заедно да осъществим филма по най-добрия възможен начин.

– Музикални клипове. Вашата музика достига до огромен кръг от хора чрез умело подготвения видео клип. Образите, визуалните ефекти и осветлението усилват въздействието на вашето изкуство.

– Телевизионни реклами. Представете продукта или услугата, която предлагате пред внушителен брой зрители. Част от тях са ваши потенциални клиенти. Грабнете вниманието им и ги изкушете да купят чрез оригинална телевизионна реклама.

– Корпоративни и бранд филми, имиджови презентации. Тези видеопродукти са отлична възможност да разкажете за вашия успешен бизнес. Краткият и съдържателен филм представя фирмата ви и отправя послание за комуникация. Вие заявявате присъствието си във вашата сфера и затвърждавате имиджа на марката си.

– Видеовизитки. Вие сте публична личност или желаете да се популяризирате в своята сфера? Или работите по личен проект и искате да разкажете за него? Видеовизитката е вашето кратко представяне, чрез което подавате ръка на бъдещите си партньори.

Ако услугата, от която се нуждаете е различна от описаните, не се колебайте да се свържете с мен, за да обсъдим вариантите.

КАК РАБОТЯ

Когато  ме запознаете с идеята си, първоначално обсъждаме заедно как можем да я осъществим. Дискутираме желания от вас и възможен срок на изпълнение, подробности около локациите на бъдещите снимки, бюджета и всички необходими детайли. Щом уточним и се договорим за всяка фаза на работния процес, започваме работа. Поддържаме връзка постоянно, за да избегнем и най-малките недоразумения.  Комуникацията и всички усилия са фокусирани върху успешния завършек на продукта. 

В случай, че не сте сформирали екип от специалисти, аз мога да ви съдействам, за да подберем най-подходящите професионалисти точно за вашия проект.

 

ЗА МЕН

Има хора, които знаят какво искат от живота. Аз съм от тях. Знам с какво искам да се занимавам утре. За щастие то е точно това, което правя днес – снимам с камера, улавям движението.

Но не винаги съм знаел точно какво желая. Бях неориентирано момче и изобщо нямах идея какъв искам да стана като порасна. После, още в детските години, се влюбих. Във фотографията. На врата ми висеше малко лентово апаратче и аз „документирах“ каквото ми хрумне. Малко по-късно се сдобихме със семеен цифров фотоапарат. Тогава открих какво удоволствие е да снимам клипове. Разбрах, че движението може да се улови и вече знаех какъв искам да стана. И станах такъв.

* * *

Възпитаник съм на НАТФИЗ, специалност “Филмово и телевизионно операторство”. През студентските си години снимах различни клипове и реклами. Работих и като асистент-оператор във филмови и телевизионни продукции (“Под прикритие”, “Връзки”, Death Race 4“, „They Found Hell“ и други).

През 2014 г. се дипломирах с филма “Врагове”, който спечели няколко награди (JAMESON  диплом на Международен София Филм Фест, 2015; Най-добър български филм на Международен студентски фестивал “Ранно Пиле”; Специален диплом на журито на Международен фестивал Balkans Beyond Borders – Солун, 2015; Голямата награда за най-добър международен филм на фестивала Euroshorts – Полша, 2015; Награда за най-добър късометражен филм на Българската филмова академия, 2016 г.).

Следващите проекти разшириха кръгозора ми и чрез тях трупах опит, а той е много по-ценен от наградите или отличията. Дебютният ми игрален пълнометражен филм, на който съм главен оператор, е „Шибил“ – адаптация по разказа на Йордан Йовков (излиза през 2020 г. ).

Обичам енергията и отскока на нестандартните задачи – те обогатяват и предоставят нови хоризонти. Намирам предизвикателствата на различните, оригинални хрумвания за вдъхновяващи и мотивиращи. Смелите идеи заслужават шанс. За това, ако ви е проблеснала някоя, не се колебайте да ми се обадите. Ще помислим какво да направим и ще открием начин, защото винаги има такъв. Струва си заедно да реализираме вашия проект. Свържете се с мен.

Прочетете повече

 

Ние, Cinap, създаваме видео съдържание. Опитът ни е в областта на режисура, видео заснемане, постпродукция.

В основата на екипа сме двама – Веселин Стойчев (специалист Видео монтаж, възпитаник на Югозападен университет „Неофит Рилски“, Благоевград) и Стефан Врачев (завършил Операторско майсторство в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, София; отличен със седем международни награди по операторско майсторство за работата си по пълнометражния филм „Шибил“, с режисьор Никола Бозаджиев, 2020 г.).

В зависимост от особеностите на всеки конкретен проект, включваме в екипа допълнително необходимите специалисти, като винаги ни обединява най-същественото – отношението към работата.

За нас няма голям и малък проект. Най-важната задача е тази, по която работим в момента. По този начин постигаме главната си цел – създаваме качественото видео съдържание за вас.

Вярваме в силата на екипа. Убедени сме, че вие – нашият клиент също сте част от екипа. За нас е важно да разберем правилно вашата идея и тя да бъде представена по най-добрия начин. Притежаваме търпението да вникнем в детайлите и държим на комуникацията през целия процес на работа. Винаги търсим начин да постигнем в съгласие най-доброто според възможностите.

Запознайте се с нашето портфолио.

Свържете се с нас, за да обсъдим вашия проект. Ние можем и искаме да ви бъдем полезни.

Прочетете повече

СТАДИ ЕООД – транспорт, спедиция, складиране

Опит, професионализъм и ангажираност – за да свършим работата както трябва

Международен транспорт и Спедиция до и от Скандинавия – навреме и по най-краткия път.

Превозваме вашите товари с внимание и грижа към всеки детайл. Предлагаме ви най-доброто решение за всеки конкретен случай според особеностите на вашата пратка. Разгледайте направленията, по които осъществяваме транспорти.

Складиране и товаро-разтоварни дейности – вашият товар в добри ръце.

Сигурно и охранявано място за вашите пратки. Възможността за временно складиране на стоките улеснява целия транспортен процес.

Вече трето десетилетие работим с клиенти и сме убедени, че грижата и индивидуалният подход са решение и в най-сложната ситуация. Ние сме тук, в точния момент, с опита и доброто си желание да ви бъдем полезни. Доверете ни се.

Свържете се с нас.

ЗА НАС

Началото на Стади ЕООД беше през 1994 г. Започнахме с основна дейност търговия със строителни материали, а малко по-късно – и с вътрешен транспорт.

През годините бизнесът ни се разрастваше постепенно. Така през 2007 г. навлезнахме в нов етап от своето развитие – придобихме лиценз за международен превоз за товари. От тогава транспортът е основна дейност на фирмата.

Към момента разполагаме с 18 собствени товарни автомобила с товароподемност от 1,5 до 24 тона и обем от 20 до 100 м³. Те са със следните специфични характеристики:

 • 6 композиции са сертифицирани директно от производителя за превоз на опасни товари по ADR (ЕXIII) и 8 композиции – по ADR (EXII);
 • Фургон за превоз на дрехи на закачалки;
 • Платформа за превоз на извънгабаритни товари;
 • 2 контейнеровозни ремаркета

За да улесним обработката на комплектните и групажни автомобили, разполагаме със склад за временно складиране на пратки, подсигурен с 24 часово видео наблюдение и денонощна охрана.

Развитието на бизнеса ни винаги е било в тясна връзка с нуждите на клиентите в нашата област. Ние знаем, че те са реални хора с различни очаквания и се стремим да отговорим по най-добрия начин. Целта ни винаги е една – своевременна и безпроблемна доставка. Стилът ни на работа изключва оправданията, защото винаги, дори в сложни ситуации, поемаме отговорност за поверения ни товар. Така постепенно изграждаме взаимно доверие. Онова, което е необходимо за развитието на клиентския бизнес, е отправна точка за следващите ни стъпки. Тази взаимовръзка е в основата на дълготрайните ни взаимоотношения.

С времето много от клиентите ни станаха наши приятели. Те дори са убедени, че в трудни моменти сме способни да направим невъзможното – възможно. Ние, разбира се, не можем да правим чудеса, но практиката показва, че успяваме да се справим (дори и по най-невъзможния начин). Защото обичаме работата си и се стремим да си я свършим добре.

УСЛУГИ

Отлични услуги при изгодни цени и конкурентни срокове на доставка…

Транспорт – Международен транспорт, Транспорт в България, Спедиторски услуги

Фериботни резервации – направление Скандинавските страни – за товарни автомобили

Складиране и ТРО – внимателна грижа за вашия товар през всеки етап на транспортирането

Транспорт и спедиция

Ние, екипът на Стади ЕООД, извършваме транспорт и осигуряваме навременни доставки на вашите товари. Какъвто и да е вида и обема на вашата пратка, ние ще я транспортираме по най-късия път. Това ще ви спести време и средства.

Нашите спедиторски услуги ви осигуряват спокойствие при уреждането на транспорта. Ние контролираме целия транспортен процес, грижим се за документацията, както и за всеки детайл, за да сме сигурни, че ще сте доволни.

Ние сме тук, за да свършим работата както трябва. Свържете се с нас.

Фериботни резервации

Когато превозвате товари по море се налага да използвате ферибот за товарния си автомобил. Ние предлагаме фериботни резервации по мапшрути до и от Скандинавските страни. Направете резервацията си при нас. Благодарение на партньорските ни взаимоотношения с много фериботни компании, ние ви предоставяме изпитана, гарантирана и конкурентна услуга.

Защо си струва да резервирате с нас?

 • Получавате съвет за най-подходящия маршрут;
 • Предоставяме ви информация за текущи оферти и промоции;
 • За избрани маршрути ползвате отворени билети (отплавате веднага щом пристигнете на пристанището);
 • Възможност за промяна на резервацията без допълнителни такси (понякога се случва автомобилът ви да закъснее);
 • Безплатна храна и възможност за почивка на шофьора, както и други услуги с отстъпка;
 • Без ангажимент за доплащане на място – всичко е уредено предварително с резервацията;
 • Бърза реакция и съдействие от наша страна при възникване на проблем;
 • Известия с имейл.

 

Складиране и товаро-разтоварни операции

Нашата цел е да доставим поверения ни товар своевременно. Стремим се да оптимизираме  максимално целия транспортен процес.

Предоставяме възможност за временно складиране на входящите и изходящи пратки, за да улесним обработката на комплектните и групажни автомобили. Разполагаме със склад, подсигурен с 24 часа видеонаблюдение и денонощна охрана.

Осъществяваме товаренето и разтоварването с подемна техника, палетни колички или ръчно. Отнасяме се с грижа и внимание към поверените ни пратки, като сме особено предпазливи с чупливите или изискващи специална грижа вещи.

Можете да сте спокойни – вашите стоки са на сигурно място и в добри ръце.

За повече информация не се колебайте да се свържете с нас.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Какво представлява спедиторската услуга?

– Спедицията е посредническа услуга между транспортната компания и крайния клиент. Тя е свързващото звено, което осигурява комуникацията в целия процес.

Необходима ли ми е спедиторска услуга?

– Превозът на товари до определена дестинация изисква организация и уреждане на редица формалности. Със спедицията спестявате време, усилия и нерви, като тя ви помага при: избора на най-подходящия и икономичен маршрут; договарянето на цени във ваша полза; оформянето на необходимите документи; уреждането на товаро-разтоварни дейности. С всичко това се заема спедиторът. Той договаря, организира и поема цялата отговорност за транспортирането на вашата стока.

Какви са цените на вашите услуги?

– Ние взимаме предвид не само направлението, но и редица особености на вашия товар. За да ви изготвим индивидуална оферта, моля отправете запитване.

Предлагате ли товарене, разтоварване и опаковане?

– Да. Товаро-разтоварните услуги на Стади ЕООД са ръчни, с палетна количка или с подемна техника.

Разполагате ли със склад?

– Да. Разгледайте нашата складова база, която се намира се в гр. София. Тя е на ваше разположение и можете да се възползвате от нея.

Застрахована ли е моята стока по време на транспортирането?

– Да, вашата стока е под закрилата на застраховка „Отговорност на превозвача“. При желание от ваша страна можем да сключим допълнителна застраховка „Товари по време на превоз“.

Превозвате ли извънгабаритни или опасни (ADR) товари?

– Да. Единственото ни изискване е да знаем предварително спецификата на вашия товар, за да ви предложим най-подходящото решение.

Защо да избера точно вас?

– От практиката си научихме, че всеки проблем се преодолява с бърза и адекватна реакция, с правилен подход в точния момент. Нашата компания съществува от години и сме се сблъсквали с редица предизвикателства. При разрешаването на всяка ситуация за нас най-важното винаги е било и ще бъде да сме максимално полезни на клиентите си. За това нашият опит и професионализъм са на ваше разположение.

Прочетете повече

Вила Дияна

Място за почивка, забавление и… вдъхновение

Добре дошли, заповядайте! Разгледайте вилата!

Иска ви се просто да смените обстановката… Може би сте уморени, или ви е скучно? Искате да си откраднете малко време с близките? Или да се забавлявате с приятели?

Свържете се с нас

Оставете настрана делничното настроение и тръгнете без да му мислите – спокойно, безгрижно, спонтанно. Елате и усетете мястото – тук е различно! Починете си, обновете силите си, повеселете се…

Близките екопътеки ще ви поведат през чудна природа. Ще ловите риба или просто ще се полюбувате на езерото. Можете да посетите манастир Св. Никола, пещерата Духлата и още други интересни места наоколо… Или да отдъхнете на близкия плаж с минерални басейни, а по-късно да похапнете вкусна, уханна храна в близкия ресторант…

Ние ви очакваме тук, във вила Дияна, село Рударци. Елате, не се колебайте!

Кои сме ние?

Ние сме семейство, което мечтае, ентусиазира се, труди се и… сбъдва мечтите си. Мечтаем заедно, ентусиазираме се заедно, после се хващаме на работа пак заедно… Вървим напред, падаме, ставаме и пак продължаваме. Насърчаваме се взаимно докато установим,  че мечтите ни са се сбъднали. И тогава искаме да споделим с другите. За това обичаме да каним гости – за да споделим красотата и топлотата на нашата вила. За това каним и вас!

ВИЛАТА

Разгледайте общите помещения…

Красиви и просторни, общите помещения на вила Дияна са забележително комфортни. Сякаш любезно ви приканват да изпиете чаша ароматно кафе и да се отдадете на любимо четиво…

Заповядайте в стаите…

Четирите спални, всяка от които с уникално обзавеждане, ви карат да се чувствате специални. И ви подаряват спокойни нощи, за да сте заредени и готови за забавления…

Надникнете в сервизните помещения…

На ваше разположение са удобни и красиви бани и тоалетни. Освежете се и релаксирайте след дългия, пъстър ден…

Какви са цените, за да наемете вила Дияна? Ако сте повече хора и отседнете за по-дълго време ще ви е по-изгодно.

 

ОКОЛНОСТТА

Рударци в древността…

Следите на село Рударци ни отвеждат чак в тракийско време. В онзи период селото се намира по течението на река „Рударщица“ и именно там са налични следи от добиването на желязна руда. По време на първата българска държава основен поминък на населението на селото е добиването на желязо – много ценна и необходима суровина за онази епоха. Интересен факт е, че тогавашната държава насърчава този добив като освобождава мъжете в селото от военна служба и плащане на данъци.

По-късно, след установяването на османската власт, се прави опит за събиране на данъци. Това поражда недоволство в населението и сериозен отпор – турският бирник е убит и погребан в местността „Орлов камък“. Това място се намира на тогавашния път, свързващ Рударци и околните села със София. По-късно местността е наречена „Турския гроб“. Османската власт отговаря жестоко на удара, като изпраща потеря и опожарява селото. Хората бягат, за да се спасят. Част от тях се заселват в съседно село и образуват махала Рударска. Другата част от населението се скрива в манастира в село Кладница, но за съжаление по-късно биват открити и убити.

След освобождението от турско робство, населението постепенно се завръща по собствените си имоти. Основен поминък за мъжете става каменоделството, както и земеделието и скотовъдството. Махала Рударска се разраства и обособява като село Рударци през 1962 г.

Рударци днес…

Днес село Рударци е курортно селище с много достойнства. Намиращо се на югозападния склон на природен парк Витоша, щедро огряно от слънце, то е известно с красивата си природа,  чистия въздух и лечебна минерална вода. Температурата на лековитата вода е 28 С. Тя има благоприятно действие при чернодробни, бъбречни и жлъчни заболявания, високо кръвно налягане, алергии, както и при хронични белодробни проблеми. Водата е кисела и помага срещу образуването на фосфатни камъни в бъбреците. Използва се и за лечение на костни заболявания.

Селото предлага редица възможности за спортуване – има футболно, волейболно и баскетболно игрище, както и тенис кортове. Плувен комплекс „Рударци“ разполага с плаж с три плувни басейна с минерална вода. Наблизо е и един от символите на селото – езеро „Рударци“, което предлага отлични възможности за риболов.

Интересни неща наоколо…

Любителите на туризма могат да посетят хижа Селимица, намираща се на 1300 м. надморска височина. Красива горска екопътека, наречена „Пътека на здравето“, свързва хижата със село Кладница. Тя е с приятен и лек маршрут, дълъг около километър и половина, който е подходящ както за възрастни, така и за деца.

Струва си да се посети и близкия манастир Св. Никола, построен през XIII век. Той е част от няколкото български манастири около София през Средновековието, наречени Софийска Мала Света гора. Манастирът бива разрушен през турското робство, но за щастие през 1841 година е построен отново (възстановява го дядо Спас от село Мърчарево). След 1944 година мястото запада, но през 2000 г. се възражда отново. Понастоящем Св. Никола е постоянно действащ мъжки манастир. Манастирският комплекс се състои от църква, жилищни и стопански сгради.

В югозападната част на планина Витоша, до село Боснек, се намира и пещера Духлата – най-дългата пещера в България – цели 18 километра. Известна е още и като „Боснешката пещера“. Духлата не е просто пещера, а сложна пещерна система на шест пещерни нива. Изпълнена е с много, невероятно красиви зали с варовикови образувания, както и езера, изпълнени с вторични карстови образования и свързани с тесни проходи помежду си. Цели седем подземни реки лъкатушат в пещерата и събирайки водите си излизат в карстовия извор „Горната чешма“. Пещерата е дом на 22 вида животни, от които 6 вида прилепи. Тъй като пещерата е подобна на лабиринт, не е желателно да се посещава самостоятелно от неподготвени туристи. Достъпът до нея е възможен само с опитен водач.

Интересно е да се посети средновековната Пернишка крепост Кракра, разположена в югозападната част на Перник. Останките на крепостта образуват многоъгълна форма. Запазени са както основни жилищни сгради, така и три християнски църкви. Едната от тях представлява двуетажна църква-гробница – една от най-ранните в християнския свят. Много голямо впечатление правят и катапултите и стенобойните оръдия, разположени покрай една от крепостните стени. Панорамните платформи, които са монтирани върху крепостните стени дават възможност за поглед от високо на целия град и околностите. В крепостта има изградена сцена, на която се изнасят концерти и театрални постановки.

В близкият град Перник се намира единственият на Балканския полуостров подземен минен музей. Той е създаден през 1986 година и е разположен в галериите на първия български рудник, които са с дължина повече от 600 метра. Развитието на минното дело в България може да се проследи чрез автентични експонати, както и чрез мултимедийни презентации, представяни от музея.

Забележителностите в околностите на село Рударци са много повече от изброените. Районът изненадва всеки с по нещо и щедро обогатява гостите си с палитра от впечатления.

Прочетете повече