WebDumi

Защо ви е необходим уебсайт

Стартирате бизнес. За толкова много неща трябва да се мисли в началото. Знаете, че в някакъв момент трябва да помислите и за уебсайт. Със сигурност, обаче, това не ви е приоритет в началото. Нека потръгнат нещата – мислите си – пък после ще правя още разходи.

Или може би сте късметлия – бизнесът ви вече е задвижен, имате продажби. И сте привърженик на „рекламата от уста на уста“. Идеята за уебсайт не ви е чужда, но на този етап не виждате особен смисъл. Засега социалните мрежи ми стигат – решавате вие.

 

Какъв е смисълът да имате уебсайт?

На първо място хората трябва да узнаят за вашия бизнес, за продуктите или услугите ви. Уебсайтът има информативна и представителна функция. В днешния дигитален свят повечето хора търсят информация онлайн. Всички ние предпочитаме удобно, от дома си да разберем къде може да намерим онова, което търсим или направо да го купим онлайн. Необяснимо е, че днес все още много бизнеси не присъстват в интернет! Когато имате уебсайт, той е вашата дигиталната витрина, вашето място в интернет. Най-хубавото е, че ви представя така, както желаете и при това 24 часа, 7 дни в седмицата.

Уеб средата се характеризира с доза анонимност – на пръв поглед не виждате кой посещава сайта, от какво точно се интересува. Поради тази причина е трудно да си представите колко мощен инструмент може да бъде. Ето няколко примера:

Изграждате доверие и надеждност в потенциалните си клиенти. Професионално изглеждащият и функциониращ уебсайт много бързо създава усещане за стабилност. Той е част от вашата бранд идентичност и основен фактор за изграждането на вашия имидж.
• Един добре проектиран уебсайт може да ви помогне да достигнете до повече възможни клиенти. С привличането на все повече нови посетители нараства и възможността те да се превърнат във ваши клиенти. Така постепенно ще развиете и разраснете бизнеса си.
Уебсайтът ви осигурява глобален обхват – дава ви възможност да достигнете до по-широка аудитория. Хора не само от страната, но от цял свят могат да научат за вашите продукти и услуги и да ви станат клиенти. Това от своя страна ще изтласка бизнеса ви на друго ниво.
Уебсайтът улеснява клиентите ви да направят своя избор, а от там и да закупят предлаганото от вас. Независимо дали имате функциониращ онлайн магазин, само каталог или представителен уебсайт, той при всички положения ще ориентира бързо и ефективно вашите клиенти. Това ви дава предимство пред конкуренцията и е предпоставка за повишаване на продажбите.
Уебсайтът ви спестява време и средства в сравнение с традиционните маркетингови методи като печатната реклама и други. Можете да постигнете забележителни резултати на много по-ниска цена.
• Вашият адекватно замислен и професионално реализиран уебсайт не е просто визитна картичка на бизнеса ви. Той показва, че сте в крак със съвременните тенденции и имате иновативно мислене. Може би дори само това ще ви отличи от конкуренцията и ще наклони везните във ваша полза.

В днешния бизнес свят е наистина важно да имате силно онлайн присъствие. Фейсбук страницата не е ли достатъчна – ще попитате вие? Не, не е достатъчна. Тя има различна функция от уебсайта. Двете не се припокриват или изключват взаимно. Или с други думи – представете си, че имате малка сергия като част от голям пазар. Хората минават от там, поспират се, оглеждат, може и да си купят нещо и продължават. Сега си представете, че имате просторен, ясно разпознаваем магазин с големи витрини. Там сте изложили всичко според вкуса си – удобно подредено и примамващо. Това е вашето място, мястото, където бизнесът ви и клиентите се срещат и сприятеляват.

Уебсайтът е вашето място в интернет – такова, каквото искате да бъде, така, както искате да изглежда. Той работи така, както вие искате и при това без прекъсване, без отпуска. Той присъства по целия свят едновременно и е насочен към всички едновременно. Той няма да накара ваш клиент да „изчака“ за да бъде обслужен. Той е като онзи перфектен служител, който винаги е на разположение.